Hatteradatok-logo


Mikor szervezett egy szervezet?

Az Ön szervezete mikor, mitől EGÉSZSÉGES, és mikor válik BETEGGÉ?


Gondolkodott már azon, hogy egy vállalkozás "szervezete" felépítése, funkcióit tekint nagyon hasonló egy emberi szervezethez?

Választó vonal

Mit is jelent e két szó? Szervezett, és szervezet?


szervezet:
1. Többé-kevésbé állandó tagsággalrendelkező emberekből álló csoport, amelynek van egy vezető rétege. (LRH)
2. A szervezetnek céljai és szabályai vannak. (LRH)
3. A szervezetet "két vagy több ember szándékosan összehangolt tevékenységeinek vagy erőinek rendszere" (Chester Barnard).

szervezett:
1. Összehangolt tevékenységet végző! Minden része tudja a dolgát és végzi is azt, olyan módon hogy nincsenek dugulások és üresjáratok.
2. Szervezéssel kialakult, létrejött.

Választó vonal

Látott már ilyet is olyat is?


- Találkozott már olyan vállalkozással, ahol "flottul mentek a dolgok"? Nem unatkozott, nyavajgott senki, nem küldözgették az ügyfelet ide-oda? Nem késtek a megbeszéltekhez képest..stb.!
- Olyan volt, mint egy egészséges ember, minden szerve jól, és a többi szervvel összehangolva működött!

- De biztosan találkozott már olyan vállalkozással is, ahol kín volt elérni bármit is, senki nem tudta (legfeljebb a tulajdonos/vezető) a jó válaszokat!
- Ez pedig egy beteg testhez, szervezethez hasonlít, ahol egy, vagy több szerv nem jól végzi a munkáját, vagy nem eleget gyárt valamiből! Amikor túl kevés, vagy túl sok van egyes dolgokból, (pl. vitamin hiány, vagy gyomorsav túltengés)

Választó vonal

Hogyan ÉRHEJE EL, hogy az Ön vállalkozása egészséges, szervezett szervezet legyen?


1. Nincs olyan sikeres csoport, amelynek nincsenek KÖZÖS CÉLJAI, legalább egy!
2. A szervezetnek, ezt a célt kell a lehető leghatékonyabban elérnie!
3. A szervezettséghez fel kell mérni, a fő folyamatokat, majd önálló (egyének vagy csoportok által) végezhető részekre kell azt bontani!
4. Minden ilyen részhez hozzá kell rendelni egy felelőst, aki vállalja annak működtetését!
5. Ezt a felelőst meg kell tanítani arra, hogyan tudja a lehető legjobban elvégezni a munkáját!
6. A munkavégzés során figyelni kell az eredményeket, és szükség szerint korrigálni, javítani kell a működést, hogy az egyre jobb legyen!


Akik már kipróbálták:

"Miután a célokkal már mindenki tisztában volt, elindultunk a megvalósítás irányába.

Ehhez viszont hatékony szervezetre volt szükségünk. A hatékonyság akkor valósulhat meg, ha mindenki tudja a dolgát. Ennek érdekében az igazgatóság vezetésével 4 nap alatt sikerült egy olyan szervezési táblát készíteni, amelyben minden teendő, egy logikus sorrendben szerepelt és egyaránt szolgálja a pillanatnyi feladatok aktuális felosztását, és a távlati célokban szereplő klubhálózat elindítását.

Hasznos volt, hogy János már többféle vállalkozási formában és tevékenységben végzett ilyen munkát és hathatós segítséget adott a pontosításokban.

Az Igazgatóság által véglegesített szervezési táblát a munkatársak gyorsan megértették, elfogadták, és pár hét alatt ténylegesen bevezetésre került. A szervezési tábla, a változások követésével az óta is (2-éve) működik. "


Török György elnök
KKV Klaszterház zRT

Választó vonal

HA ÉRDEKLI, hogyan valósíthatja meg SAJÁT VÁLLALKOZÁSÁBAN A SIKERES SZERVEZÉST, az alábbi adatok elküldésével kérje a DÍJMENTES konzultációnkat!
Tánczos János

Tánczos János
1982-től 3 vállalkozásban gyakorló ügyvezető
cégműködtetési tanácsadóADATKEZELÉSI ALAPELVÜNK:- SOHA nem fogjuk az Ön nevét, elérhetőségi adatait, vagy együttműködésünk történetét kiadni SENKINEK, és főleg nem értékesítjük!


Azáltal, hogy használja ezt az internetes oldalt, elismeri, hogy olvasta, ismeri, és elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot, a Felhasználási feltételeket! és az Üzemeltető adatait!
Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-57857/2012. A forrás megjelölése nélküli, szerzői hozzájárulás nélküli utánközlés, átdolgozás tilos. A feliratkozás önkéntes!

Copyright Info
Copyright 1992-2017 Tánczos János. Minden jog fenntartva.